Home » Blog » Mindful Mom » Mindful MoM

Mindful MoM

door | 21 jan, 2021 | Mindful Mom

Als moeder wil je het beste voor je kinderen. Alles en iedereen staat boven je. En je denkt, “als het maar goede gaat met de kinderen, dat is het belangrijkste.” Maar is dat echt zo? Denk je niet dat je kinderen merken als hun mama niet lekker in haar vel zit. Dat je sneller geïrriteerd bent.
Wat voor signalen geef je af aan je kinderen? Is dit het voorbeeld wat je ze mee wilt geven? Moeders moeten voor iedereen klaar staan. Mogen geen tijd nemen voor zichzelf. Moeten maar door blijven gaan. Wat jij nu laat zien, is voor je kinderen hoe moeders ‘moeten’ zijn. Maar is dat echt zo?

In plaats daarvan zou je ook een ander voorbeeld kunnen geven. Een mama die wel eens tijd neemt voor zichzelf. Die samen met haar kinderen lol maakt. Een mama die kan genieten van de dingen om haar heen. Hoe groot of klein ook. Is dat niet een voorbeeld die je liever aan je kinderen wilt geven? Dat je even mag genieten van een lekker kopje thee. In plaats van de thee tussen de bedrijven door (koud) opdrinken. Dat je tijd neemt om samen met je kind te knutselen, in plaats van moppert omdat de hele vloer onder de snippers ligt. Dat je tijdens het wandelen niet alleen maar zegt, “loop nou eens door, ik heb niet alle tijd.” Maar samen kijkt naar de mooie gekleurde blaadjes aan de bomen of luisteren naar de vogels die fluiten in het bos.
Hoe heerlijk is dat om samen te genieten. Zorg dat je kinderen zich zo’n mama herinneren. Hoe waardevol is dat.

Over Tessa

Ik ben Reiki Therapeut en Trainer. Ik ben Relax Kids Coach, Meditatie en Mindfulness Coach en NLP Coach.

Ik zorg ervoor dat je weer van de kleine dingen kan genieten en dat je goed in je vel komt te zitten.

Ik ben ervan overtuigd dat als lichaam, geest en energie in balans zijn je beter in het leven staat.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op onze mailinglijst om leuke en waardevolle tips te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin