Home » Blog » Aandacht » Meer rust voor je kind

Meer rust voor je kind

door | 24 feb, 2021 | Aandacht

Rust, Regelmaat en Reinheid

Op het moment dat je een kindje krijgt hoor je overal om je heen dat Rust, Regelmaat en Reinheid erg belangrijk zijn. Je baby vindt dat ook heel fijn. Maar vergeet ook niet op je gevoel af te gaan. Lekker knuffelen met je baby en je baby aandacht geven.
Door je baby te knuffelen maak je het knuffelhormoon Oxytocine aan. Oxytocine versterkt sociale banden, geeft een gevoel van vertrouwen en brengt je lichaam tot rust. Hoe meer van dit knuffelhormoon, hoe beter dus.

Onze Kinderen

Wat ik dan zo jammer vind, is dat het heel normaal is om je baby rust, regelmaat en reinheid te geven en veel te knuffelen. Helaas vinden we dat niet meer zo ‘normaal’ als onze kinderen wat groter worden. Als je kind naar school gaat, worden we afstandelijker. We knuffelen minder en vinden dat we onze kinderen maar overal mee naar toe moeten nemen. Weg zijn de rust, regelmaat en reinheid. Waarom vinden we dat als onze kinderen ouder worden, ze dat niet meer nodig hebben?

Onze kinderen hebben zeker rust nodig na een drukke dag op school. Alle prikkels die ze die dag hebben binnen gekregen. Daar hebben ze tijd voor nodig om die te verwerken. Helaas geven of hebben we niet de tijd om onze kinderen de rust te geven die ze nodig hebben. In alle hectiek van de dag worden wij als ouder, maar ook zeker de kinderen geleefd. Doordat we geen tijd nemen om alles van de dag te verwerken gaan kinderen overprikkeld naar bed (en sommige volwassenen ook.)

Als je een ritueel in bouwt voor het naar bed brengen van je kind, krijg je rust en regelmaat terug. Het ritueel kan bestaan uit de dag doornemen, een meditatie, wat tekenen of kleuren, een rustgevend verhaaltje lezen. Ook het geven van complimentjes en het ontvangen bevorderd het knuffelhormoon Oxytocine. Je kan ook tijdens het naar bed brengen van je kind elkaar een rugmassage geven. Als we daarna elkaar ook nog wat vaker knuffelen kunnen we ons daardoor fijner voelen. Maar verder geeft het ons ook meer vertrouwen. Ons lichaam brengen we hiermee tot rust en is dat dan niet een mooie afsluiting van de dag? Dat is iets wat ik mijn kinderen wel mee wil geven.

Over Tessa

Ik ben Reiki Therapeut en Trainer. Ik ben Relax Kids Coach, Meditatie en Mindfulness Coach en NLP Coach.

Ik zorg ervoor dat je weer van de kleine dingen kan genieten en dat je goed in je vel komt te zitten.

Ik ben ervan overtuigd dat als lichaam, geest en energie in balans zijn je beter in het leven staat.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op onze mailinglijst om leuke en waardevolle tips te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin