Home » Blog » Spiritueel » Wat is Reiki?
Wat is Reiki

Wat is Reiki?

door | 2 mei, 2021 | Spiritueel

Wat is Reiki?

 

De betekenis van Reiki?

Om antwoord te geven op de vraag, wat is Reiki, leg ik eerst uit wat de betekenis is van Reiki.

Reiki wordt in ons westerse leven vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekend het kracht van de zon. Het woord Reiki is in tweeën te hakken Rei en Ki 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).[
Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijze en is de overdracht van energie tussen de therapeut en de cliënt.
Reiki helpt ziekte te voorkomen, of sneller te helen. Ook kan Reiki in bepaalde gevallen genezen, maar Reiki is bovenal een aanvulling op andere geneeswijzen.

Waar komt Reiki vandaan?

Mikao Usui

De Japanner Mikao Usui is de geestelijke vader van Reiki. Hij ging ervan uit dat iedereen over een dosis energie beschikt.
Er zijn verschillende verhalen van Mikao. Zo zou hij na jarenlange studie van verschillende spirituele tradities de kracht in zijn handen hebben gekregen terwijl hij op een berg mediteerde. Deze energie wilde hij graag door geven. Daarom stichtte hij uiteindelijk de Usui Reiki Ryoho op, een Japanse leerschool voor healing.

Eerste vrouwelijk Master.

Hawayo Takata was de eerste vrouwelijke master en verspreidde de leer op Hawaï en later via de VS in Europa. Haar methode heet de Usui System of Natural Healing, inmiddels de bekendste westerse vorm van reiki.

Reiki

Hoe werkt Reiki?

Wanneer energie niet optimaal door het lichaam stroomt kan dit klachten en ziekten veroorzaken. Door verschillende blokkeringen in onze energiebanen kan onze energiehuishouding in de war raken.
Reiki laat de energie weer stromen. Zo helpt het de blokkades weg te werken en ondersteunt elk genezingsproces. De reiki therapeut maakt met zijn of haar handen de energieblokkades ongedaan door extra energie door het lichaam te laten stromen. De Reiki therapeut gebruikt niet zijn of haar persoonlijk energie, maar energie uit de kosmos. Degene die de handen oplegt fungeert als doorgeefluik van energie. De ontvanger van deze universele energie gebruikt deze energie om zijn of haar lichaam en geest te voeden. Door de handen op het lichaam te plaatsen stroomt de energie vanuit de handen naar de blokkades in het lichaam.

Op deze manier worden blokkades opgeheven en komen alle lichaamsdelen weer in harmonie met elkaar. Deze energie kan zowel door handoplegging als op afstand worden gestuurd.

Reiki op afstand.

Met reiki zijn zelfs behandelingen op afstand mogelijk. Je hoeft er je huis dus niet eens voor uit. Je kan aan de andere kant van de wereld wonen, dat is allemaal geen probleem. Maar ook als je te ziek bent om te komen of in het ziekenhuis ligt, kan een afstandsbehandeling een uitkomst zijn.
Omdat je met energie werkt, werkt een reiki afstandsbehandeling dus net zo goed als een reiki behandeling waarbij je op de behandeltafel ligt.
Wij mensen vinden het fijn als alles zichtbaar en tastbaar is. Ook zijn wij veel bezig met tijd. Maar energie is overal om ons heen. Dus kan je ook op die manier een Reiki behandeling op afstand geven. Het is wel fijn als je dan even de rust en tijd voor jezelf neemt. Dat je niet gestoord wordt tijdens de behandeling.

Verbinding met Reiki.

Alles om ons heen heeft energie. Als baby worden we puur en zuiver geboren. Vanaf je geboorte ontwikkel je alleen allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades. Dit gebeurd onbewust door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt en waardoor je op een bepaalde manier gaat leven.
Maar mensen, dieren en planten bestaan uit energie. Ieder mens staat in verbinding met die universele levensenergie. Iedereen zou Reiki kunnen geven.

 

Resultaten

Een reiki- behandeling kan voor de meest uiteenlopende reacties en resultaten zorgen zoals:
• Een warm en heerlijk gevoel
• Tintelingen in delen of het hele lichaam
• Een ontspannen en rustig gevoel
• Beter slapen
• Hormonen komen in evenwicht
• Ons zelf genezend vermogen wordt bevordert
• Lawaaierige ingewanden
• Blokkades worden opgeheven
• Het tijdig afbreken en afvoeren van giftige afvalstoffen
• De werking van onze organen wordt extra gestimuleerd

Als je nu ook graag een Reiki behandeling zou willen ervaren klik dan hier. 

Voor meer informatie over Reiki kijk op Wikipedia.

Over Tessa

Ik ben Reiki Therapeut en Trainer. Ik ben Relax Kids Coach, Meditatie en Mindfulness Coach en NLP Coach.

Ik zorg ervoor dat je weer van de kleine dingen kan genieten en dat je goed in je vel komt te zitten.

Ik ben ervan overtuigd dat als lichaam, geest en energie in balans zijn je beter in het leven staat.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op onze mailinglijst om leuke en waardevolle tips te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin