Home » Blog » Gedachten » Gedachtenkracht

Gedachtenkracht

door | 24 feb, 2021 | Gedachten

Gedachten

Ieder mens heeft gedachten. Dat is heel normaal. Alleen is de ene gedachte positiever dan de ander. En wist je dat een mens 40 tot 60 duizend gedachten per dag heeft. Als je dan rekening houdt met ongeveer 8 uur slaap per dag, betekend dat dat je 3 duizend gedachten per uur hebt. Daarvan is ongeveer 70% negatief.

Stemmetje

Ga maar eens bij jezelf na. Vaak ‘hoor’ je wel dat stemmetje die iets van je vindt. ‘Ik kan dat niet”, of “ik ben daar niet goed in.” Onbewust zeg je dus dat je niet goed genoeg bent. Maar wat als je het nou net wat anders zou zeggen. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Dan ben je niet zo negatief over jezelf, maar geef je het een kans.

Gedachten

Aandacht

Woorden en gedachten zijn erg krachtig. Als jij je aandacht, bewust of onbewust, ergens op richt ‘zie of hoor’ je dat ook meer. Ik zal eens 2 voorbeelden noemen.

Als je zwanger bent, of je wilt een nieuwe auto kopen dan gaat daar onbewust je aandacht naar toe. Ineens zie je overal zwangere vrouwen. Of ineens zie je overal die ene auto rijden die jij graag wilt gaan kopen. Hoe kan dat nou? Is werkelijk iedereen zwanger? Of wil iedereen dezelfde auto hebben als dat jij wilt? Voorheen zag je nooit een zwangere vrouw of de auto die je wilt kopen. Maar ik kan je vertellen dat die auto’s er altijd al reden. Dat geldt ook voor zwangere vrouwen. Er zijn niet ineens meer zwangere vrouwen.
Dat komt omdat je gedachten daar mee bezig zijn.

Focus

Omdat je je focus ergens op gericht is, zie of hoort je het meer dan normaal. Zo werkt dat, dus zou dat dan ook werken met de negatieve gedachten die je over jezelf hebt? Of juist positieve gedachten over jezelf. Ja natuurlijk. Je gedachten maken geen onderscheid tussen een auto of je eigen gedachten.
Je moet alleen even leren hoe je dit om kan buigen en hoe jij je focus daarop gaat richten. Ook dan ga je ‘zien’ hoe goed je ergens in bent. Of hoe geweldig je eigenlijk bent. En dat dat ene complimentje, echt een compliment is.

Ik weet dat dit ervoor gaat zorgen dat je beter in je vel gaat zitten. Dat je sterker in je schoenen gaat staan. Dat je weer gaat geloven in jezelf. Dat je gedachten je kracht worden.

Wil je hier zelf mee aan de slag gaan? Maak dat nu een afspraak.

Over Tessa

Ik ben Reiki Therapeut en Trainer. Ik ben Relax Kids Coach, Meditatie en Mindfulness Coach en NLP Coach.

Ik zorg ervoor dat je weer van de kleine dingen kan genieten en dat je goed in je vel komt te zitten.

Ik ben ervan overtuigd dat als lichaam, geest en energie in balans zijn je beter in het leven staat.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op onze mailinglijst om leuke en waardevolle tips te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin